fbpx

The launch of… Ruben Ruesen, Bridge2IT

Datum: 24-11-2020

The Future Partners groeit hard en dat midden in de Coronatijd. Een goede reden om een aantal nieuwe Partners eens te vragen wat hun ertoe heeft gezet om ondernemer te worden. Ruben Ruesen is onlangs toegetreden en heeft een nieuwe Tribe gestart. Hoe kijkt hij aan tegen ondernemen in Coronatijd? Dat en meer lees je hieronder…

Heb je al langer de ambitie gehad om te gaan ondernemen? Waarom heb je besloten om deze stap juist nu te nemen?

In 2009 startte ik mijn eerste business als middle man voor de productie van headwear. Daarna heb ik verschillende bedrijfjes en events gehad en georganiseerd. Nu doe ik af en toe, op de achtergrond, nog een bestelling caps of mutsen. Sinds 2017 doe ik opdrachten als ZZP’er, en heb mij sinds eind van de zomer aangesloten bij The Future Partners, omdat ik mij daarmee omring met een groot netwerk en het leuk is om in een groep vakgenoten kennis en ervaringen te delen.

Wat merk jij of heb je gemerkt van de corona crisis tijdens de overstap naar het ondernemerschap?

Ik merkte dat deze zomer het aanbod aan professionals groot was, aangezien veel projecten waren afgebroken eerder in het jaar. Op dat moment kon ik me voorstellen dat er collega ZZP’ers waren die zich misschien liever verzekerd hadden van een loondienstverband, en ook wel professionals in vaste dienst die de overstap (nog) niet wilden maken. Zelf ben ik ervan overtuigd dat ik mijn eigen realiteit creëer en ga dan ook van mijn eigen kracht uit om te manifesteren wat ik wil. Marktomstandigheden zijn dan simpelweg een variabele en zeker geen allesbepalende factor.

Welke voordelen heeft het ondernemen jou gebracht ten opzichte van jouw vorige loondienstverband/detachering/midlance constructie?

Ik voel me vrijer om te doen wat ik wil op de momenten dat ik dat wil. Zo ben ik in Q2 vrij geweest i.v.m. de geboorte van onze dochter. Zo’n belangrijke gebeurtenis in mijn leven wil ik niet afdoen met “een paar dagen vaderschapsverlof” die overheid en werkgevers afspreken. Voor de onzekerheid, autonomie en verantwoordelijkheid die bij een ZZP’er komen te liggen wordt hij betaald en zo waardeer ik de financiële mogelijkheden die het freelancen biedt.

Waar krijg jij het meest energie van?

Slapen, mijn gezin en me vastbijten in een onbekende uitdaging en daarin groeien en succesvol zijn.

Waarom heb je voor TFP gekozen?

ZZP’en, maar niet alleen!

Waar ben je in je privé het meest trots op?

Mijn gezin, familie en relatie met mijn vrouw.

Wat vindt je partner ervan dat jij ondernemer bent? De zon schijnt toch niet altijd? Wat is je biggest challenge? 

Mijn vrouw is zelf ook freelancer.

De challenge zit niet in het freelancen of ondernemen, maar in onszelf als persoon. Het gaat er dus om onszelf te begrijpen en zo goed mogelijk te kennen, en dan komt naar boven wat onze persoonlijke challenges zijn, rather than wat de “public opinion” is over iets. Natuurlijk is het wachten op een volgende klus soms een uitdaging, maar ik zie dit niet als een grotere uitdaging dan ergens vast in dienst zijn en uitzoeken hoe ik het voor elkaar krijg om 3 maanden vrij te nemen als ik dat wil :-).

Ruben Ruesen
Product Owner
Mijn profiel samengevat:
► Gecertificeerd in en ervaren met Agile frameworks: SAFe, Scrum, LeSS, XP, Kanban
► Product Owner voor digitalisering van bedrijfsprocessen, CRM implementatie & mobiele app
► Agile coaching voor optimalisatie van PI planning en scrumteam velocity
► 10+ jaar ervaring in klantgerichte rollen/functies
► Vanaf '14 actief binnen domein van projecten & IT
► Diverse ideeën uitgewerkt en business & events opgezet
► Kwalitatief onderzoek gedaan naar de succesfactoren van distributed Agile