fbpx

The launch of … Koen ten Katen, Development

Datum: 03-12-2020

The Future Partners groeit hard en dat midden in de Coronatijd. Een goede reden om een aantal nieuwe Partners eens te vragen wat hun ertoe heeft gezet om ondernemer te worden. Koen ten Katen is onlangs toegetreden en heeft zich gecommitteerd aan de Development Tribe. Hoe kijkt hij aan tegen ondernemen in Coronatijd? Dat en meer lees je hieronder…

Heb je al langer de ambitie gehad om te gaan ondernemen? Waarom heb je besloten om deze stap juist nu te nemen?

Ik heb al langer met het idee gelopen om te gaan ondernemen. Ik merkte dat ik meer behoefte had aan de vrijheid om eigen keuzes te maken. Alleen voor dingen gaan waar je zelf enthousiast van wordt of uitdagend vindt.

Wat merk jij of heb je gemerkt van de coronacrisis tijdens de overstap naar het ondernemerschap?

Natuurlijk merk je dat veel bedrijven even een keer extra nadenken voordat ze met een nieuw project gaan beginnen, maar tegelijkertijd zie je ook kansen ontstaan. Bedrijven moeten op andere manieren gaan denken, er is veel veranderd. Ik heb me nooit druk gemaakt dat ik voor langere tijd zonder project zou komen te zitten.

Welke voordelen heeft het ondernemen jou gebracht ten opzichte van jouw vorige loondienstverband/detachering/midlance constructie?

Je hebt veel meer vrijheid om te kiezen welke projecten je aanneemt, in plaats van dat je gewoon maar ergens ‘weggezet’ wordt om uren te draaien. Dit zorgt ervoor dat je gemotiveerder bent en meer waarde kan leveren voor een klant.

Waar krijg jij het meest energie van?

Ik krijg energie van ergens met een team keihard naar toe werken. Iedereen is druk, er is aardig wat stress, soms een nacht met weinig slaap, maar als het resultaat daar eenmaal is dat groepsgevoel en het vieren van het uiteindelijke succes vind ik mooi om te zien.

Als je uit alle bedrijven de wereld kan kiezen waar zou jij graag nog een project voor willen doen?

Als ik nu zou moeten kiezen dan zou dat Coolblue zijn. Zij combineren een plezierige shopervaring met een erg goede klantenservice en veel humor. Daarnaast blijven ze continu door ontwikkelen, zoals nu bijvoorbeeld met het aanbieden van zonnepanelen of oplaadpalen voor je elektrische auto!

Waarom heb je voor TFP gekozen?

Wat me erg aansprak bij TFP is het communitygevoel en de prettige sfeer. Als ondernemer werk je natuurlijk voor jezelf, maar bij TFP heb je toch het gevoel dat je samen als groep opereert. Dit zorgt voor kennisdeling, een uitgebreid netwerk en samen verder ontwikkelen.

Als je kijkt naar onze Tribes welke Tribe zou jij nog willen toevoegen aan onze technologie stack?

Ik vind zelf machine learning en AI erg interessante concepten. Ik kan me voorstellen dat dit op termijn een eigen Tribe op zal leveren.

Wat is je meest bijgebleven in de carrière dusver?

De stap naar het ondernemen via TFP! Ik ben iemand die graag op safe speelt, de veiligere keuze probeert te maken. Dit was daarom een grote stap voor mij, zeker gezien de tijd waarin we nu zitten. Ik ben erg trots dat ik het toch heb aangedurfd!

Waar ben je in je privé het meest trots op?

Na een mislukte studie Bewegingswetenschappen en een daaropvolgende mindere periode, ben ik op mijn 27e begonnen aan de studie Informatica. Na afronding daarvan ben ik gaan werken in de IT en daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad!

Wat vindt je partner ervan dat jij ondernemer bent? De zon schijnt toch niet altijd? Wat is je biggest challenge?

Mijn partner is zelf ook onderneemster dus weet van de risico’s, maar ook zeker de voordelen van ondernemen. Dit zorgt voor wederzijds begrip, je begrijpt elkaars zorgen of kan elkaar helpen nieuwe kansen te zien. De grootste uitdaging zit in jezelf blijven ontwikkelen, de markt verandert voortdurend met daarbij nieuwe uitdagingen en bijbehorende technieken.

 

Koen ten Katen
Fullstack Developer
Ondernemen betekent voor mij de vrijheid om met je passie bezig te zijn. Samen een klant naar een hoger niveau helpen, continu blijven ontwikkelen en kennis delen met de collega's om je heen. Dit kan bij The Future Partners.

Ik ben een full stack developer met ervaring in Java, Spring, Intershop en Angular.