fbpx

“Oh nee, daar heb je weer zo’n recruiter”.

Datum: 25-02-2021 | Bron: The Future Partners

Maart 2019 begon het met een berichtje op LinkedIn. In eerste instantie dacht ik: “Oh nee, daar heb je weer zo’n recruiter”. Maar deze keer liep het anders.

Even een stapje terug!

Inmiddels werkte ik al meer dan 4 jaar in de detachering. Er stonden een aantal leuke projecten op mijn naam. Ook had ik cursussen gedaan en certificaten behaald. Zekerheid had ik, met een contract voor onbepaalde tijd. Rondrijden deed ik in een leuke auto. Huisje, boompje, beestje. Alles ging me voor de wind.

Toch was er iets. Iets waar ik al tijdens mijn HBO-opleiding van droomde. Ik heb altijd gezegd dat ik iets voor mezelf wil beginnen. Een eigen zaak die van mij is. Waar ik zelf bepaal welke route ik wil bewandelen. Op die route maak ik mijn eigen keuzes, zonder inspraak van anderen. Zonder iets per se te moeten. Dingen doen die je zelf wilt. Mezelf ontwikkelen op gebieden waarvan ik zelf denk dat het goed is daarop te ontwikkelen.

Maar toen. Toen kwam dat bericht via LinkedIn. Zoals altijd zeggen ze in het bericht dat je profiel erg interessant is. Maar dit keer was het echt anders:

‘ZZP’er worden en samen ondernemen? Er komt misschien een moment in je carrière waarbij je nadenkt over de stap naar zelfstandigheid. Maar vragen als: “Hoe doe ik dit? Wat komt daarbij kijken? Wat zijn de risico’s?” zijn dan helemaal niet gek! Wij zijn op zoek naar professionals als jij die de stap naar ondernemerschap willen maken, maar dit niet alleen willen doen. Gezien jouw profiel zou ik graag een keer van gedachten willen wisselen. Ik ben verantwoordelijk voor het begeleiden van professionals die overwegen om via ons unieke concept als zelfstandige te gaan werken. Zou je mij willen laten weten of je interesse hebt om een keer van gedachten te wisselen?’

Ik heb het bericht een aantal keer gelezen. Ik kwam thuis daar had ik het er met mijn vrouw over. Daarna besloot ik om op het aanbod in te gaan. Er over praten kan immers nooit kwaad.

Tijdens het gesprek werden al mijn vragen goed beantwoordt. Ik kwam er achter dat het inderdaad om een uniek concept ging. The Future Partners heeft namelijk géén medewerkers, maar wel ondernemers. Het is een nieuwe startup voor next gen IT-ondernemers. En onderdeel van The Future Group, het grootste IT-expertise netwerk van Nederland. Bij The Future Partners behoudt je jouw eigen ondernemerschap. Zij bieden de kennis, kunde en business. Maar ontnemen de zorg op het gebied van financiën en administratie. Zij creëren de ideale omstandigheden zodat startende ondernemers vrij en met plezier kunnen doen waar ze goed in zijn!

Ondanks de risico’s ben ik er voor gegaan. Geen moment heb ik getwijfeld. Ik besloot om mijn huidige contract op te zeggen. Ondernemen is soms risico nemen. Geloof me, met een koophuis en een gezin met drie kinderen, is een contract voor onbepaalde tijd opzeggen een behóórlijk risico! Maar, ik heb er geen moment spijt van gehad

Samen ondernemen is leuker dan alleen

Op dit moment geniet ik van de vrijheid. Ik had dit véél eerder moeten doen. Ik maak mijn eigen keuzes. Ik bepaal zelf welke opdracht mij aanspreekt en uitdaagt. Ik ben een belangrijke schakel als Tribe Leader Test en help mee om onze Tribe verder uit te bouwen. Ik spar met andere ondernemers en kies waarin ik mezelf wil ontwikkelen. Uurtarief? Dat is onderhandelbaar! Iets anders dan ondernemen wil ik niet meer. Ik raad iedereen de stap naar zelfstandigheid aan. Maar wel met de juiste voorwaarden en een stabiel netwerk.

Denk je ook al een tijd aan de stap naar zelfstandigheid? Dan hoor ik graag van je! Tijdens een open, eerlijk en transparant gesprek met mij kan ik je er alles over vertellen. In dit gesprek vertel ik jou hoe ik de stap naar ondernemerschap heb gemaakt. Maar met zekerheid, veiligheid, een stabiel netwerk en de juiste voorwaarden.  Ik bied jou de ruimte voor het stellen van vragen en het schetsen van een eerlijk en realistisch beeld. Neem vrijblijvend contact met mij op. Wie weet drinken wij dan binnenkort gezellig samen (virtuele) koffie.

Kijk voor meer informatie ook eens op onze website.

Richard Roeffen
Test Automation Specialist
Ik ben een Test Automation Specialist / Senior Agile Tester met sterk analytisch denkvermogen. Ik ben een echte teamplayer. Ook pak ik alles heel snel op, vooral door te doen! Collega’s kenmerken mij dan ook vaak als iemand met een groot leervermogen. Tijdens mijn studie Business IT & Management heb ik geleerd om een brug te slaan tussen IT en de Business.

Ik geniet van mijn vrijheid als ondernemer. Ik maak mijn eigen keuzes en bepaal mijn eigen koers. Ik accepteer alleen opdrachten die bij me passen en aanspreken.